• Skip to main content
  • Skip to footer

ΚΑΤΕΡΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ

Μηχανήματα επεξεργασίας τροφίμων, μηχανήματα επεξεργασίας τυριών

  • ΠΡΟΦΙΛ
    • LASERKAT
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    • ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    • ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ
      • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΟΛΟΓΟ
      • ΚΟΡΥΦΟΛΟΓΟΙ
      • ΨΥΚΤΕΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ
    • ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
      • ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΤΗΡΑ
      • ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΑΤΜΟΥ
      • ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ
    • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
      • ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΛΕΥΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ
      • ΑΝΟΙΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΟΧΕΙΩΝ
      • ΑΝΑΤΡΟΠΕΑΣ ΔΟΧΕΙΩΝ ΦΕΤΑΣ
      • ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
        • ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ PARKING ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ
        • ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΡΘΡΩΤΗ
        • ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΚΑΔΕΝΑ
        • ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΠΤΙΚΟ
        • ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΤΕΡΜΩΝ
      • ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΕΦΛΟΝ
      • ΚΟΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
        • ΚΟΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΦΕΤΑΣ
        • ΚΟΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΦΕΤΑΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
      • ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΕΤΑΣ
      • ΤΥΡΟΛΕΒΗΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ
      • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΤΑΣ
      • ΠΑΓΚΟΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΤΥΡΟΠΗΓΜΑΤΟΣ (ΤΕΖΑΚΙΑ)
      • ΑΝΑΤΡΟΠΕΑΣ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ ΦΕΤΑΣ
      • ΣΤΙΒΑΚΤΗΣ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ
      • ΑΠΟΣΤΙΒΑΚΤΗΣ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ
      • ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΦΕΤΑΣ
      • ΚΟΦΤΗΣ ΤΥΡΟΠΗΓΜΑΤΟΣ
      • ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ
    • ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
      • ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΔΕΛΤΑ
      • ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ
      • ΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΟΧΕΙΩΝ ΦΕΤΑΣ
      • ΚΟΦΤΕΣ ΤΥΡΟΠΗΓΜΑΤΟΣ
      • ΛΕΒΗΤΕΣ ΑΤΜΟΥ
      • ΠΑΓΚΟΙ
      • ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ
      • ΤΕΤΡΑΓΩΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
      • ΤΡΙΟΟΡΟΦΟ ΤΕΖΑΚΙ
      • ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΤΥΡΟΓΑΛΟΥ
      • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΝΙΠΤΗΡΑΣ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΟΥΤΗΡΟΥ
      • ΒΑΡΕΛΙΑ ΒΟΥΤΗΡΟΥ
    • ΚΟΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ
      • ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
      • ΑΝΤΛΙΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
      • ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ
      • ΘΑΛΑΜΟΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
      • ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΡΑΦΙΑ
      • ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ
      • ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
      • ΑΝΤΛΙΑ YTRON- ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΩΝ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΑΛΟΥΜΙΟΥ
    • CIP
    • ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΤΥΡΙΩΝ
      • ΤΥΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΚΛΗΡΩΝ ΤΥΡΙΩΝ
      • ΠΡΕΣΣΕΣ ΚΑΛΟΥΠΙΩΝ
      • ΠΑΓΚΟΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ
      • ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΥΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ
      • ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΥΡΟΚΕΦΑΛΩΝ
      • ΡΑΦΙΕΡΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΤΥΡΙΩΝ
    • ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΤΥΡΙΩΝ
    • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ
      • ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΑΤΜΟΥ ΑΠΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΥΖΗΘΡΑΣ
      • ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΑΤΜΟΥ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ ΜΥΖΗΘΡΑΣ
      • ΤΥΡΟΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ
  • ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΕΡΓΑ
  • ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • +302492029240
  • sales@kateris.org
  • ENGLISH

ΕΡΕΥΝΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

2.4.Αφισα δημοσιοτητας ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ pdf

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «Καινοτόμος εξοπλισμός για την ωρίμανση και συντήρηση τυριών»

Η παρούσα έρευνα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελληνικούς εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (κωδικός έργου: T1EDK04595)»

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο με τίτλο «Καινοτόμος εξοπλισμός για την ωρίμανση και συντήρηση τυριών»

Περιλαμβάνει 2 ενότητες:

  • Μελέτη της ωρίμανσης και συντήρησης λευκών τυριών άλμης σε  ανοξείδωτων δεξαμενών μεγάλης χωρητικότητας.
  • Μελέτη εξοπλισμού κατάλληλου για αφυδάτωση τυριών τυρογάλακτος

 

  1. Μελέτη της ωρίμανσης και συντήρησης λευκών τυριών άλμης σε  ανοξείδωτων δεξαμενών μεγάλης χωρητικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της ερευνητικής ενότητας του έργου,  μελετήθηκε η επίδρασης της χρήσης ανοξείδωτων δεξαμενών μεγάλης χωρητικότητας (500 κιλών),  ως μέσου ωρίμανσης και συντήρησης, στην ποιότητά λευκών  τυριών. Για τον σκοπό αυτό μελετήθηκαν τα φυσικοχημικά, οργανοληπτικά, ρεολογικά, μικροβιολογικά χαρακτηριστικά καθώς και η διατροφική αξία λευκών  τυριών που ωριμάζουν και διατηρούνται σε άλμη. Παράλληλα διερευνήθηκε αν τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν από τα αντίστοιχα λευκά τυριά άλμης,  που παρασκευάσθηκαν με την ίδια τεχνολογία και τις ίδιες συνθήκες (πρώτη ύλη, καλλιέργειες, πυτιά), αλλά ωρίμασαν και  συντηρήθηκαν σε λευκοσιδηρά δοχεία 17 κιλών.

 

  1. Μελέτη εξοπλισμού κατάλληλου για αφυδάτωση τυριών τυρογάλακτος

Στο πλαίσιο αυτής της ερευνητικής ενότητας του έργου,  μελετήθηκε εξοπλισμός ξήρανσης με κενό, που  σχεδιάσθηκε και   κατασκευάσθηκε από την εταιρεία INOX DESING ΚΑΤΕΡΗΣ ΑΕ.   και χρησιμοποιήθηκε σε πιλοτική κλίμακα ως μέθοδο αφυδάτωσης συντήρησης τυριών τυρογάλακτος.  Για τον σκοπό αυτό έγινε συγκριτική μελέτη των φυσικοχημικών, οργανοληπτικών και μικροβιολογικών χαρακτηριστικών και της συμπεριφοράς τους κατά τη συντήρηση τυριών που αφυδατώνονται στον αέρα (κλασικός τρόπος ξήρανσης), σε σχέση με αυτά που αφυδατώνονται στον ειδικό εξοπλισμό που κατασκευάσθηκε.

Μελετήθηκε

α) Η επίδραση διαφορετικών συνθηκών και του μεγέθους / σχήματος των των τυριών τυρογάλακτος στην πορεία αφυδάτωσης και

Β) Η επίδραση της μεθόδου αφυδάτωσης στα χαρακτηριστικά τυριού τυρογάλακτος

 

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος του παρόντος έργου ήταν:

α) Να διερευνήσει την επίδραση της χρήσης ανοξείδωτων  δεξαμενών των 500 kg, στη σύνθεση, τα βιοχημικά, μικροβιολογικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες υφής του λευκού τυριού σε άλμη, κατά τη διάρκεια της  ωρίμανσης και συντήρησης τους .

β)  Σχεδιασμός και κατασκευή ειδικού ξηραντήριου με δυνατότητα χρήσης στην παραγωγή αποξηραμένων τυριών τυρογάλακτος με βελτιωμένα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και μικροβιακή σταθερότητα.

Όφελος

Οικονομική και εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων

  1. Τα αποτελέσματα αξιοποιήθηκαν εμπορικά από την Εταιρεία INOX DESING ΚΑΤΕΡΗΣ Α.Ε, η οποία κατασκευάζει καινοτόμο εξοπλισμό, α) ανοξείδωτες δεξαμενές ωρίμανσης και συντήρησης λευκών τυριών άλμης και  β) ξηραντήριο τυριών τυρογάλακτος.

Επιπλέον, τα ευρήματα της έρευνας του καινοτόμου εξοπλισμού  ενδεχομένως μπορεί να αξιοποιηθούν και να  προστατευθούν μέσα από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

  1. Τα αποτελέσματα αξιοποιήθηκαν εμπορικά από την Εταιρεία ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. επιτυγχάνοντας:

α) παραγωγή ενός ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος.

β) εξοικονόμηση κόστους, τόσο στα υλικά συσκευασίας, όσο και στα εργατικά, κατά την παρασκευή των τυριών άλμης

γ) βελτίωση της διαδικασίας ξήρανσης των τυριών τυρογάλακτος, και παραγωγή ποιοτικών τυριών  με μεγαλύτερη μικροβιακή σταθερότητα (χρόνο ζωής) και ανώτερα   φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

  1. Τα αποτελέσματα αξιοποιήθηκαν εμπορικά από την εταιρεία ΤΖΑΦΕΤΑΣ Α.Ε επιτυγχάνοντας:

α) εξοικονόμηση κόστους, τόσο στα υλικά συσκευασίας, όσο και στα εργατικά, κατά την παρασκευή των τυριών άλμης.

β) παραγωγή ενός ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος.

γ) βελτίωση της διαδικασίας ξήρανσης των τυριών τυρογάλακτος, και παραγωγή ποιοτικών τυριών  με μεγαλύτερη μικροβιακή σταθερότητα (χρόνο ζωής) και ανώτερα   φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

35

Footer

logo at footer

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


    INOX DESIGN KATERIS Α.Ε.

    Ανοξείδωτες Κατασκευές
    Μηχανήματα Επεξεργασίας Γάλακτος – Τροφίμων
    Κέντρο Κοπής Μετάλλων με LASER
    action fav3ο χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας
    favicon telephone+302492 029240
    favicon fax+302492 029240
    favicon email sales@kateris.org

    FOLLOW US

    facebook image twitter image LinkedIn image youtube image

    ISO

    Το παρόν έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


    Copyright © 2023 · Kateris.gr | Προώθηση Ιστοσελίδων Paramarketing.gr

    Scroll Up